Учителя Беинса Дуно - Петър Дънов
НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ТЕМАТИЧНИ ИЗВАДКИ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

<< Как да бъдем добри

ДОБРОТО И УЧЕНИКЪТ

Алтернативен линк


ДОБРОТО И УЧЕНИКЪТ







Знай: Ученикът всякога има възможност да прави добро. Доброто е цел на неговия живот. (СВЕЩЕНИ ДУМИ НА УЧИТЕЛЯ - І том - 11).



Ученикът е зает само с доброто. (СВЕЩЕНИ ДУМИ НА УЧИТЕЛЯ - І том - 21).



Ученикът трябва да знае и винаги да държи в ума си този закон: Всичко в живота се превръща в Добро! (СВЕЩЕНИ ДУМИ НА УЧИТЕЛЯ - І том - 26).



Ученикът вижда само доброто – на всякъде и у всекиго. (СВЕЩЕНИ ДУМИ НА УЧИТЕЛЯ - І том - 29).



Когато ученикът мисли за Доброто, в неговия ум се явява една малка бяла светлина - живо същество, с което той може да се разговаря и да научи много нещо. (СВЕЩЕНИ ДУМИ НА УЧИТЕЛЯ - І том - 54).



Ученикът трябва постоянно да носи отпечатъците на Доброто на лицето си. (СВЕЩЕНИ ДУМИ НА УЧИТЕЛЯ – І том - 54).



Същината на човека е Доброто! Ученикът трябва да разработва Доброто в себе си. Затова е пратен на Земята. (СВЕЩЕНИ ДУМИ НА УЧИТЕЛЯ – І том - 79).



Като ученици от вас се иска малкото, микроскопическо усилие да направите едно малко добро ... от него ще зависи вашето бъдеще. (ИЗВОРЪН НА ДОБРОТО - изд. 1992 г. Варна - 335).



За да вървиш нагоре, изисква се воля. А само при доброто се отива нагоре. За злото няма нужда от воля, ти само стъпи в течението и то ще те повлече надолу. Воля трябва за Доброто. (СВЕЩЕНИ ДУМИ НА УЧИТЕЛЯ – І том - 79).



Ученикът, който знае да прилага знанието в живота си е добър. Външното изявление на Любовта - това е Доброто! (СВЕЩЕНИ ДУМИ НА УЧИТЕЛЯ – І том - 82).



Ученикът, който жертва, е добър. Ученикът, който е мъдър е добър. Ученикът, който обича Истината е добър. (СВЕЩЕНИ ДУМИ НА УЧИТЕЛЯ – І том - 82).



Ученикът трябва да се стреми към Доброто! Доброто е плод на Любовта. Любовта е плод на Духа, а Духът е изявление на Бога! (СВЕЩЕНИ ДУМИ НА УЧИТЕЛЯ - І том - 90).





НАГОРЕ